2007. május 20., vasárnap

A Sötét Főnix




A vidék kihalt és csendes volt. A nap sápadt fénye áttűzött a felhők között, már amikor nem rejtőzött szemérmesen egy pamacs mögé, csak néha - néha bújt elő.
Hideg volt, sűrű ködpára ölelte körül a vadászt, aki az orráig is alig látott el. Bőrszíjjal a hátára erősített tegezből kivett egy nyílvesszőt és megfeszítette az íját. Százkilencven centi magas, erős testalaktú férfi volt, horgas sasorra fenyegetően meredt előre. Az orrához közel, mélyen ülő szemeinek sötétje fenyegetően csillantak meg a sápadtan pislákoló napfényben. Mint az áldozatára leső ragadozó, lopakodott előre, lassan, óvatosan. Úgy látszik a vadásznak szerencséje lesz ezen a napon,mert amikor felpillantott az ég felé, egy percre szétnyílt a körbeölelő ködpamacs és megpillantotta a fák koronája felett köröző Nagy Madarat.
- Most megvagy - suttogta maga elé. A vadász elővette az oldaltáskájából a szurkos köcsögöt, belemártotta az íjat,majd tüzet csiholt kovával és száraz gallyakkal. Meggyújtott a nyílvesszőt, amely a következő pillanatban már suhogva száguldott célja, a Nagy Madár felé. Könyörtelen céltudatossággal repült,noha csak egy érzelmek nélküli tárgy. A vadász, aki útjára indította a halálos fegyvert, nem kevésbé volt könyörtelen. A gyűlölet emésztette a szívét.
A madár észrevette a felé szálló gyilokot, de túl későn ahhoz,hogy kitérhessen. A nyilvessző tompa puffanásssal belévágódott a testébe, s élettelenül zuhant alá. A vadász gonosz vigyorra húzta a száját. Az az emésztő bosszú most beteljesedni látszott, elégedettséget és megnyugvást érzett. Annyi keserű év, amely kutatással telt el szinte felemésztette a szívét, lelkét és megmérgezte a vérét. Nem tudott semmi másra gondolni csak a bosszúra. Arra,hogy a Nagy Madarat elkapja és megölje. S lám most ez is beteljesedik, úgy érzete nincs több dolga ezen a földön. Amit még el akart végezni az életében, elvégezte. Lelke békét nyert.
Ekkor hatalmas tűzgolyó csapott fel arról a helyről, ahol a madár feküdt. A tűz elemésztett mindent maga körül. A vadásznak csak egy utolsó döbbent sikolyra futotta,amint látta,hogy a lángok közül egy Főnix emelkedett ki.

Inspired by John Powell: Dark Phoenix Tragedy from X - Men The Last Stand