2007. május 24., csütörtök

Reggeli Jane-nel

Borongós őszi reggel volt, amikor John Seal bekapcsolta a távbeszélő portját. Felcsatolta az övét és a szerkezet hátoldalán lévő csattal az övére erősítette. Ekkor éles sípoló hang töltötte be a konyhát, majd egy szenvtelen, minden érzelemtől mentes női hang szólalt meg:
- Kész a kávéd John.
John abbahagyta a teleújság tanulmányozását, összehajtotta a rugalmas, gumiszerű anyagból készült monitort, letette és a konyhapulthoz sétált. Egy kábé 25 centi magas szerkezet elején megnyomott egy gombot, majd ennek nyomán kinyílt egy kis ajtó rajta. Jégpára csapott ki a gép belsejéből, amiből John kivett egy barna színű jégkockát. Beletette az odakészített bögréjébe, kivett a konyhaszekrényből egy kést, amelynek csak markolata volt pengéje nem. Megnyomott rajta egy gombot és egy két centi hosszú vörös fénnyaláb jelent meg. John hozzáérintette a jégkockához, ami azonmód elolvadt és gőzölgő folyadékká változott.
A kávéillat betöltötte az egész konyhát. A szájához emelte a bögrét és kortyolt belőle egyet. Szinte azonnal fintorba torzult a szája.
-Jane! - csattant fel John. - Megmondtam, hogy két cukorral iszom a kávét! Mennyit raktál bele?
-Hét cukrot, John. - válaszolta a szenvtelen női hang. - Valószínűleg nem teljesen tökéletes a hangfelismerő szoftverem. Mindazonáltal elküldtem a beállításokat SLT-ben a távbeszélő portodra és te jóváhagytad.
- Mikor küldted el? - kérdezte gyanakodva John.
- Nulla egy nulla nulla órakor, keleti idő szerint.
- Na persze. Én meg félálomban az anyádat szidtam valószínüleg.
- Hallottam John. A mikrofonom rögzítette. Akarod, hogy lejátszam?
John fanyalogva elhúzta a száját.
- Ne, isten ments.
A női hang továbbra is érzelemmentesen kommunikált Johnnal, ezzel is mérgesítette a férfit. Mintha kicsit élvezte volna, hogy idegesítheti.
- Oké, mindazonáltal a Tate Guards Instruments főtervezőjét Jerry Osborne-t hagyd ki a kávéfőzésből. Ő volt az alkotóm, a te fogalmaid szerint az anyám.
- Jól van, csak ne pörölj! Jesszusom, hét cukorral!- az utolsó mondatot már csak az orra alatt morogta el John Seal.

3 megjegyzés:

titkos hodoló írta...

Hát ez egy elég fura sztori:D
Igy képzeled el a jövöt vagy láttál rola egy filmet:D:D:D????

Névtelen írta...

Humor? Hmmm.. Klasszikus, de mégis eredeti.. Mi minden van még, amit nem olvastam? Még.. Remélem, egyszer minden 'Álom'-ba bepillanthatok..

Unknown írta...

Jopofa tortenet, egyszer erdemes lesz jobban kidolgozni, talan valami nagyobb sztorit kore epiteni.